Corus sluit miljoenencontract met Franse spoorwegen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Corus heeft een contract gesloten ter waarde van ongeveer 350 miljoen euro voor het leveren van spoorrails voor de periode van zes jaar aan de Franse spoorwegen SNCF.

Het contract met SNCF beslaat in eerste instantie een periode van vier jaar met de optie om het uit te breiden met nog eens twee jaar. Onderdeel van het contract is dat Corus 35 miljoen in nieuwe technologie zal investeren in haar railfabriek in Hayange, in de regio Lorraine in noordoostelijk Frankrijk, om zo langere spoorrails te kunnen produceren.

De investering in nieuwe productieapparatuur zal de efficiency van de fabriek verder verbeteren en de medewerkers in staat stellen 108 meter lange rails te vervaardigen. Gérard Glas, algemeen directeur van Corus Rail (Frankrijk) zegt dat Corus hierdoor in staat is om 108 meter lange rails te produceren.

‘Dit biedt ons nieuwe mogelijkheden en brengt ons in een betere positie als het gaat om te voldoen aan de groeiende vraag naar hogesnelheidsspoorlijnen. In 2011 zullen we deel uitmaken van een select gezelschap van producenten die hiertoe in staat zijn. Door dit belangrijke contract met SNCF kunnen we vol vertrouwen investeren in onze Hayange fabriek. De investering maakt ons meer concurrerend en helpt de toekomst van de fabriek- en van ons personeel – veilig te stellen voor de komende jaren.’

Uitbreiding naar 108 meter lange spoorrails

Technici hebben het onderzoek in de Hayange fabriek inmiddels afgerond zodat volgende jaar met de 35 meter lange uitbreiding kan worden begonnen. Tijdens de piek van de werkzaamheden zullen naar verwachting 400 mensen aan de uitbreiding werken – van constructeurs en werktuigbouwers tot elektriciens en sloopexperts.

De Hayange fabriek biedt werk aan 440 mensen en levert rails van verschillende lengte aan spoorwegbouwers over de hele wereld, maar vooral in Europa. De fabriek kan rails produceren tot 80 meter lengte. Met de investering kan het bedrijf straks rails tot 108 meter lengte produceren en zal de kwaliteit van de fabriek verbeteren. Bovendien wordt de productiecapaciteit vergroot van 300.000 naar 340.000 ton per jaar.


Corus Rail Products
Corus Rail Products is onderdeel van de Long Products Divisie van de Corus Groep , welke in handen is van de Tata Steel Groep, nummer vijf in de wereld van staalproductie. Rail Products bestaat uit 750 personen, inclusief vierhonderd in Frankrijk. De jaarproductie in het jaar 2007 bedroeg 520.000 ton spoorlijnen en bielzen. De producten zijn bedoeld voor hogesnelheidslijnen, traditionele netwerken, zwaar beladen spoorlijnen, ondergrondse spoorlijnen en tramlijnen.