Column Paul Verlinden: ‘Rood, orange, geel, groen’

Foto van: Paul Verlinden
Geplaatst door Paul Verlinden

We maken ons in de EU gelukkig sterk voor een Europese landkaart die alle kleuren van de regenboog kent. Als het over corona gaat, kunnen we niet wachten tot die Europese coronakaart met maar één kleur wordt ingekleurd: groen! Dat gaat inmiddels zo goed, dat aan de hand van de Europese coronalandkaart heel Nederland met de vakantie voor de deur vakantieplannen maakt.

paul verlinden
Paul Verlinden


Positief nieuws is ook het bijna te verschijnen coronapaspoort dat het reizen door Europa een stuk makkelijker moet maken. Met bewondering heb ik gekeken hoe voortvarend de overheid aan de slag is gegaan met de ontwikkeling van dit paspoort (internationaal aangeduid als het digital corona certificate, DCC).

Goed nieuws ondernemers

Het goede coronanieuws van de afgelopen tijd is niet alleen goed nieuws voor vakantiegangers. maar ook voor ondernemers. Want ook zakelijk gezien is er weer volop gelegenheid Europese klanten en partners fysiek te bezoeken. Met het vertrouwen in de toekomst komen ook de voorbereidingen van de fysieke (en hybride) handelsmissies en beurzen weer volop op stoom. Zo ziet het er naar uit dat er in de tweede helft van het jaar een ruime keuze komt van instapmomenten om mee te doen aan collectieve activiteiten. Of daar iets bij zit voor jou kom je snel achter door bijvoorbeeld de agenda van www.internationaalondernemen.nl of de internationale agenda van Koninklijke Metaalunie te raadplegen. Wil  je ontdekken welke beurzen interessant zijn voor deelname of een bezoek, dan biedt de webportal www.auma.de een uitgebreide database van beurzen wereldwijd. Met uitgebreide zoeksleutels van bijvoorbeeld landen, sectoren en producten krijg je snel een helder overzicht van relevante beurzen.

Beurspijlen

Metaalunie richt haar beurspijlen op drie fysieke collectieve activiteiten voor toeleveranciers in het komende jaar. Dat is als eerste de Alihankinta (Tempere Finland, 21-23 september); interessant voor bedrijven die bijvoorbeeld al exporteren maar waarvoor de Nordics nog een ‘blind spot’ is. Verder is er de FMB beurs (Bad Salzuflen, 10-12 november); een regionale toeleverbeurs, dicht bij huis en met een groeiende belangstelling vanuit de Nederlandse mkb-maakindustrie. En dan is er nog de Hannover Messe, de brede en grootste industrie- en technologiebeurs van de wereld die volgend jaar plaatsvindt van 25-29 april.

Vertrouwen

Met vertrouwen maar ook enige reserve maakt Metaalunie plannen voor nieuwe fysieke internationale activiteiten. Laten we hopen dat alle landen in Europa snel en blijvend groen kleuren en dat er een prachtige regenboog met alle kleuren over heel Europa verschijnt. 

Paul Verlinden,

Beleidssecretaris Internationaal Ondernemen bij Koninklijke Metaalunie

Reageren?
verlinden@metaalunie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *