CLS iMation breidt portfolio uit met robotica van Magazino

CLS iMation heeft zijn dienstenportfolio voor verbetering van intra logistieke processen verder versterkt met oplossingen van Magazino, een Duits bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van slimme robots die veilige en autonome operationele ondersteuning bieden.

Tags:
Foto: Magazino

Het vlaggen­schip is SOTO, de autonome supply chain robot uitgerust met sensoren, 3D-camera’s en het geavanceerde ACROS.AI-besturingssysteem. Dit systeem analyseert zijn omgeving, reageert snel op de behoeften van de productieomgeving en leert zichzelf om de meest efficiënte procedures voor het voltooien van taken te herkennen.

SOTO kan meerdere bakken tegelijk oppak­ken, verplaatsen en plaatsen binnen de productieketen. Hij is volledig autonoom en maakt gebruik van natuurlijke navigatie, waardoor het zich kan verplaatsen en obstakels kan vermijden zonder speciale onderliggende infrastructuur voor het verzamelen/plaatsen in de verschillende productiestations.

Door de roterende grijper kan SOTO voorwerpen 90° of 180° in de robot draaien. Dit betekent dat volle containers op een plank kunnen worden geplaatst (bijvoorbeeld aan de lange zijde) terwijl lege containers aan de korte zijde kunnen worden opgepakt.

De oplossing biedt een optimale handling van kleine ladingdragers in verschillende maten tot 20 kg. Dankzij een slim grijpersysteem kan het meerdere bewegingen tegelijkertijd aan om containers met verschillende posities en hoogtes te verplaatsen.

Digitalisering van intra logistieke stromen

‘Deze samenwerking met Magazino is tot stand gekomen met de specifieke bedoeling om het assortiment van CLS iMation-oplossingen voor alle industriële vereisten verder uit te breiden. Ons advies en de specifieke kenmerken van SOTO maken slimme fabrieken tot een tastbaar doel voor elke faciliteit, en het integratiepotentieel dat we kunnen bieden opent voorheen onontdekte mogelijkheden voor de optimalisatie van logistieke stromen’, aldus Rino Melone, Marketing & Product Manager bij CLS iMation.

‘Werken met CLS iMation breidt Magazino’s marktbereik uit naar belangrijke gebieden zoals Italië, Frankrijk en de Benelux-landen, die allemaal Europese industriële grootmachten zijn’, voegt Andreas Marx, Senior Partner Manager bij Magazino toe, ‘Wij geloven dat er veel marktkansen zullen zijn. Bedrijven in genoemde landen kunnen rekenen op een solide samenwerking.’

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *