Broer Metaal investeert in Finn-Power X5 ponscentrum

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Broer Metaal uit Steenwijk heeft vertrouwen in de toekomst. De toeleverancier heeft een Finn-Power X5 ponscentrum aangeschaft, waarmee de dreigende ondercapaciteit op de plaatwerkafdeling verleden tijd is.

De Finn-Power X5 is niet alleen uitgerust met een snel hydraulisch systeem voor hoge ponssnelheden. Het biedt ook de mogelijkheid van lage ponssnelheden om het geluidsniveau te beperken bij het gebruik van gereedschappen met een grote diameter en nauwkeurige ponsslagbesturing bij het gebruik van speciaal gereedschap.

Handmatig laden met verplaatsbare tafel, compacte lay-out, borsteltafels en hoge positioneersnelheden maken deze basis stand-alone ponsmachine een aanwinst voor Broer Metaal.

Broer Metaal geeft met deze investering een duidelijk signaal af naar de markt. Met de CNC-gestuurde hydraulische revolver pons-nibbelmachine in het machinepark wil het bedrijf concurrerend blijven produceren.

Machinebouw

Broer Metaal is een allround toeleverancier in de metaalindustrie, waarbij plaatwerk een groot aandeel inneemt, en wordt gekenmerkt door een gevarieerde klantenkring en een grote verscheidenheid in geproduceerde artikelen. De klantenkring bestaat uit machinebouwers in diverse takken van industrie, uit bedrijven in de bouwsector en de weg- en waterbouw en uit diverse industriële bedrijven.