Brabant Alucast alweer in andere handen

Voor de derde keer in vier jaar komt metaalbedrijf Brabant Alucast, toeleverancier van automerken als Jaguar Land Rover en BMW, in andere handen.

Brabant Alucast alweer in andere handen

Dat meldt het Financieele Dagblad. Het moederbedrijf van Brabant Alucast, Shiloh Industries uit Amerika, ging onlangs failliet. Inmiddels ligt er een bod op tafel van 218 miljoen dollar van de investeerde MiddleGround Capital voor Shiloh Industries. Hiermee komt het metaalbedrijf uit Oss waarschijnlijk ook in handen van de investeerder.

Er is echter ook nog een andere optie. Shiloh Industries doet tegelijkertijd ook mee aan een veiling, wanneer hierbij een hoger bod wordt uitgebracht, kan er nog een andere eigenaar komen dan MiddleGround Capital.

Brabant Alucast is sinds 2018 in handen van Shiloh Industries. Het bedrijf uit Oss levert onderdelen aan de auto-industrie. In 2018 had het bedrijf de omzet al sterk zien teruglopen van 185 miljoen euro naar zo’n zestig miljoen euro. De winst van 1,2 miljoen euro uit 2018 maakte plaats voor een verlies van twee miljoen euro in 2019. Gedurende dat jaar werd er via een reorganisatie al flink in het aantal banen gesneden.

In 2020 leek het niet veel beter te gaan, aangezien het contract met Opel werd beëindigd, waardoor het werk flink terug liep. Vervolgens kwam ook de coronacrisis nog om de hoek kijken.

FNV-bestuurder Gerald Maenen geeft in het FD aan dat het voorlopig een strijd is om te overleven. In 2022 en 2023 worden mogelijk nieuwe grote contracten afgesloten met BMW, de periode tot dan moet overbrugd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *