Blog Rolf Elling: ‘Voor iedereen weer anders’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Geleidelijk aan komt het leven in de Nederlandse maakindustrie weer op gang. Voor het ene bedrijf een hele opluchting, voor een ander is er soms maar weinig veranderd. Maar er zijn ook bedrijven die het niet hebben gered. Voor deze bedrijven betekende de pandemie het einde, ondanks de financiële steun. Pijnlijk, maar helaas is er soms niet aan te ontkomen.

Blog Rolf Elling: 'Voor iedereen weer anders'
Rolf Elling

De verschillen zijn dus enorm groot. En dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. Kijk alleen al naar de verschillende marktsegmenten die worden bediend.

En hoe nu verder in deze bizarre periode van het coronavirus? Komt er een tweede golf zoals een aantal deskundigen verwachten? Of komt er snel een vaccin zodat we het ‘normale’ leven weer kunnen oppakken? Ook hierover lopen de berichten nogal uiteen.

We moeten door, en zeker ook binnen de maakindustrie. En ik denk ook dat bedrijven en ondernemers elkaar een beetje moeten ondersteunen.

Elkaar fysiek ontmoeten, is nu nog steeds even wat lastiger. Dit is ook een van de redenen dat we met Vraag&Aanbod een virtuele beurs gaan organiseren. Op www.middenindemaak.nl is te zien hoe dit in zijn werk gaat. In ieder geval een fraaie kans voor ondernemers in de maakindustrie om te laten zien waar ze mee bezig zijn en welke innovaties er op dit moment actueel zijn. Het is zeker de moeite waard.

Ik zou zeggen: neem snel een kijkje.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *