Blog Rolf Elling: ‘Pak de draad weer op’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Tja, 2021 , wat gaat dit jaar ons allemaal brengen? Lukt het ons om van het coronavirus ‘af’ te komen en pakken we daarna dan de draad weer op? Het zal mij dan niet verbazen, hoe snel de wereld er weer als vroeger en dus normaal uitziet.

Blog Rolf Elling
Rolf Elling

Maar vooralsnog is het nog niet zo ver. We moeten eerst nog een paar maanden door en nadat het overgrote deel van ons is ingeënt, zal het geleidelijk aan weer wat losser worden.

En voor de maakindustrie wordt het dan ook weer allemaal wat eenvoudiger. Veel ondernemers missen het fysieke contact met hun klanten, leveranciers en aanverwante partijen. Denk dan ook aan het beursbezoek. Even leek het er toch van te komen, de Nederlandse metaaldagen, maar of deze door kan gaan wordt nog onderzocht.

Tot die tijd zal de ondernemer zich tevreden moeten stellen met het virtuele. Want daarop is best veel te doen, Bedrijven, leveranciers, organisaties, ze doen er allemaal aan mee. En binnen dit gremium is ook veel informatie en nieuwigheden te halen.

Haal er uit wat er voorlopig digitaal inzit, zou ik zeggen. En blijf de vakbladen en de aanpalende internetsites en nieuwsbrieven volgen. Ook deze geven nuttige informatie waarmee het ondernemerschap of productieprocessen, wellicht nog weer efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Al het succes voor 2021 gewenst.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *