Blog Rolf Elling: ‘Langzaam maar zeker’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Het leek er toch wel een tijdje op dat het allemaal de goede kant op zou gaan en dat het zou uitdoven. Ik heb het natuurlijk over het covid-19-virus. Ook de bedrijvigheid op de maakbedrijven trekt, zij het voorzichtig en geleidelijk, weer wat aan.

Blog Rolf Elling
Hoofdredacteur Rolf Elling

Tja, en dan wordt het toch zo maar weer behoorlijk penibel. We komen weer met teveel personen te dicht bij elkaar en daar maakt het virus dankbaar gebruik van. Niet slim en niet handig. Maar ja, de mensen worden het een beetje zat. En daar kan ik wel inkomen.

We zijn er dus nog niet klaar mee. Met een goedwerkend vaccin is alles zo ineens ‘opgelost’. Maar zo ver is het echter nog niet.

De economische indicatoren laten gelukkig wel zien dat het allemaal, langzaam aan dat dan weer wel, beter gaat in de Nederlandse maakindustrie. 

De meest recente cijfers uit China laten ook veelbelovende cijfers zien. En daar moeten we ons hier ook maar aan vast houden. De inhaalslag is in China al weer gemaakt, de productie dendert daar weer door. Dit zal resulteren in een plus van toch nog twee procent over 2020 en voor 2021 ligt de verwachte groei al weer op acht procent.

Mag ik de verwachting uitspreken dat ook binnen de Nederlandse maakindustrie er een inhaalslag komt waarmee ondernemers weer wat vet op de botten kunnen krijgen. Want dit is nu wel even broodnodig.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *