Blog Rolf Elling: ‘Houd de verbinding’

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Hybride werken wordt de trend. Tenminste, waar mogelijk uiteraard. Want lang niet iedereen die in de maakindustrie werkzaam is, kan thuiswerken. Maar toch wordt het, volgens de insiders en de mensen die er voor hebben doorgeleerd, de trend bij die functies waarbij het wel kan.

Blog Rolf Elling
Rolf Elling

Uit onderzoek blijkt ook dat thuiswerken in veel gevallen productiever is. Immers, je hebt geen ‘last’ van je collega’s en het praatje bij het koffieapparaat met je collega’s is er bij het thuiswerken ook niet.

Aan de andere kant mis je als thuiswerker de contacten met je collega’s natuurlijk wel. Even bijpraten over het werk, de activiteiten en noem het maar op. Het hoorde er in het verleden allemaal bij.

Ook de sociale contacten zijn er bij het thuiswerken amper. Wel via teams, het beeldscherm, maar dat is toch anders.

Hoe het zich ook ontwikkelt, het is wel van belang dat het personeel voeding met elkaar houdt. Dat is gewoonweg een sociaal aspect dat er bij hoort.

Werkgevers spelen hierbij natuurlijk een essentiële rol. Zij kunnen – en moeten toch denk ik – bepalen hoe dit binnen hun bedrijf structuur krijgt. Ik heb er ook zo mijn ideeën over. U hoeft me maar te mailen of te bellen en we gaan er even over sparren. Zo ingewikkeld is het allemaal niet.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.