Blog Rolf Elling: Houd de grip erop

Foto van: Rolf Elling
Geschreven door Rolf Elling

Veel ondernemers hebben de organisatie, met alle processen en activiteiten, goed in de grip. En zo hoort het ook natuurlijk, laten we dat even voorop stellen.

Ondernemers hebben, laten we wel zijn, enorme verantwoordelijkheden. De meest essentiële is wel dat elke maand de salarissen weer moeten worden betaald aan de medewerkers. Ook zullen er in de loop van de jaren diverse en de nodige investeringen moeten worden gedaan. Als het allemaal een beetje loopt, levert dit in de meeste gevallen geen problemen op.

Maar er kunnen zich omstandigheden aandienen, waarop de ondernemer even helemaal geen invloed op heeft. En deze kunnen wel een enorme impact hebben op het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de Russische invasie in Oekraïne. Dit heeft een enorme impact op de wereldwijde industrie.

Maar ook dichterbij kunnen de omstandigheden snel en rigoureus wijzigen. Stel bijvoorbeeld dat de grootste opdrachtgever plotseling verstek laat gaan. Dan hebben de meeste ondernemers wel een probleem.

Interessant is om antwoorden te krijgen op de vraag hoe de ondernemer de continuïteit van zijn bedrijf bij verandering kan waarborgen. Verder in deze uitgave staan diverse tips en trucs. In samenwerking met de specialisten van PKM.

Graag gedaan.

Rolf Elling, hoofdredacteur

rolfelling@vraagenaanbod.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *