Blog Rolf Elling: Het mkb legt het loodje

Foto van: Rolf Elling
Geschreven door Rolf Elling

We mogen op 22 november weer met zijn allen naar de stembus. De meeste politieke partijen verhogen de lasten voor bedrijven, zo stellen MKB-Nederland en VNO-NCW naar aanleiding van de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s. Dat is wat minder goed nieuws dus voor de maakindustrie. Zeker gezien de wat mindere periode waarin veel bedrijven verkeren. Zo staat de PMI al maanden fors onder de 50 en dit betekent financiële achteruitgang.

En als je de diverse verkiezingsprogramma’s doorspit, kom je inderdaad tegen dat er fors wat partijen zijn die ondernemers financieel zwaarder willen belasten.

Maar er zijn (gelukkig) ook partijen die lastenverlichting voor ondernemers in het programma hebben staan en die gaan voor het verminderen van de administratieve lasten. Kijk, dat klinkt goed. MKB-Nederland en VNO-NCW noemen geen namen van de partijen die ‘ongunstig’ of juist ‘gunstig’ zouden zijn voor het mkb. Nu heb ik diverse programma’s bekeken en zowel NCS als BBB gaan voor een goed en sterk ondernemerschap.

Nu wil ik hier geen pleidooi gaan houden waar u als ondernemer op moet gaan stemmen, maar het is het waard om de standpunten van de partij die uw voorkeur heeft, hierop te bekijken en te beoordelen. Het is aan u en veel succes met het maken van de juiste keuze.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?

E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *