Plaatwalsen

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie
Tags:

Plaatwalsen is een bewerkingstechniek om metaalplaten of andere materialen, waarbij het materiaal tussen twee rollen of walsen wordt doorgevoerd en samengedrukt om de gewenste vorm of dikte te krijgen.

Walsen

Het walsproces

Het walsproces is een industriële techniek die wordt gebruikt om platte materialen zoals metaalplaten, staalplaten en aluminiumfolie te vormen en te bewerken. Het proces bestaat uit verschillende stappen:

  1. Voorbereiding van het materiaal: Het materiaal wordt eerst gereinigd en eventueel op maat gesneden voordat het naar het walsproces gaat.
  2. Voorverwarming: Afhankelijk van het type materiaal kan het nodig zijn om het voor te verwarmen voordat het naar het walsproces gaat. Dit zorgt ervoor dat het materiaal gemakkelijker kan worden gevormd en dat er minder scheuren of barsten ontstaan tijdens het walsproces.
  3. Walsen: Het materiaal wordt tussen twee walsen geplaatst, die tegen elkaar in draaien. Hierdoor wordt het materiaal samengedrukt en wordt de dikte en vorm aangepast. Soms worden er meerdere walsen achter elkaar gebruikt om het materiaal verder te bewerken.
  4. Koeling: Na het walsen wordt het materiaal afgekoeld om het te laten uitharden en om de vorm te behouden die tijdens het walsproces is verkregen.
  5. Nabewerking: Afhankelijk van het beoogde gebruik kan het materiaal nog verder worden bewerkt, bijvoorbeeld door het te snijden, te buigen, te lassen of te lakken.

Vormen van walsen

Er zijn verschillende typen walsen, die worden gebruikt voor verschillende soorten materialen en productieprocessen. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende typen walsen:

Koudwalsen

Koudwalsen is een walsproces waarbij het materiaal wordt bewerkt bij kamertemperatuur, zonder dat het vooraf is verwarmd. Koudwalsen wordt vaak gebruikt voor het produceren van dunne platen of folies, en kan helpen bij het verbeteren van de oppervlaktekwaliteit en de precisie van het eindproduct.

Warmwalsen

Bij dit proces wordt het materiaal voorafgaand aan het walsen verhit tot een bepaalde temperatuur. Dit vermindert de hardheid en de weerstand van het materiaal, waardoor het gemakkelijker te bewerken is en het walsproces gemakkelijker verloopt. Warmwalsen wordt vaak gebruikt voor het produceren van dikke platen en het vormen van moeilijk te bewerken materialen.

Ringwalsen

Ringwalsen is een speciaal type walsproces dat wordt gebruikt om ringvormige producten te maken, zoals buizen en cilinders. Het proces omvat het walsen van een plat materiaal in een ringvormige vorm, die vervolgens wordt samengevoegd en gelast om de uiteindelijke vorm te creëren.

Profielwalsen

Dit is een walsproces waarbij het materiaal wordt bewerkt om een specifieke vorm te krijgen, zoals een I-balk of een hoekprofiel. Profielwalsen wordt vaak gebruikt in de bouwsector, waar deze profielen veel worden gebruikt in constructies.

Vlakwalsen

Bij het vlakwalsen wordt het materiaal bewerkt om een vlakke plaat of strip te produceren. Vlakwalsen kan worden gebruikt voor een breed scala aan materialen, waaronder metalen, kunststoffen en papier.

Forceren

Bij het forceren wordt het metaal op een naadloze manier vervormd. De eindproducten van het forceren van metaal zijn ronde vormen die in grootte variëren van een vingerhoed tot een tank- of silobodem. Zelfs een diameter van bijna drie meter is mogelijk.

CNC-Walsen

CNC-walsen zijn machines die worden gebruikt om metalen platen en profielen te vormen door middel van walsen.

Het gebruik van CNC-technologie biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele walsmachines. CNC-walsen zijn nauwkeuriger en kunnen complexere vormen produceren. Bovendien kunnen ze worden geprogrammeerd om meerdere stappen in één keer uit te voeren, waardoor de productietijd wordt verkort en de kosten worden verlaagd.

Over het algemeen worden CNC-walsen beschouwd als een efficiënte en effectieve manier om metalen platen en profielen te vormen voor een breed scala aan toepassingen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *