Standhouder Midden in de Maak: GOM

GOM, een bedrijf van de ZEISS Group, is gespecialiseerd in industriële 3D-coördinatenmeettechnologie, 3D-tomografie en 3D-testen. GOM bepaalt internationaal de norm op het vlak van optische 3D-metrologie. Ons bedrijf helpt klanten wereldwijd de productkwaliteit te verbeteren, processen te optimaliseren en daardoor efficiënter te produceren.

De hoofdzetel van ons bedrijf bevindt zich in het Duitse Braunschweig, waar GOM 30 jaar geleden ontstond als spin-off van een Duitse universiteit. Vandaag zijn we een sterk groeiend bedrijf met 600 werknemers en een wereldwijde afzetmarkt. Ons lokaal bureau, GOM Branch Benelux in Haasrode, startte in 2006.

Het gamma van GOM bestaat uit verschillende productlijnen.

ATOS – Industriële 3D-scantechnologie

De ATOS serie industriële optische 3D-scanners bieden nauwkeurige scans met een gedetailleerde resolutie bij hoge snelheden. ATOS levert driedimensionale meetgegevens en analyses voor industriële componenten zoals plaatwerk, gereedschappen en matrijzen, turbineschoepen, prototypes, spuitgietproducten, gietstukken en nog veel meer.

ATOS ScanBox – Optische 3D-meetmachine

De ATOS ScanBox is een complete optische 3D meetmachine die door GOM is ontwikkeld voor een efficiënte kwaliteitscontrole in het productieproces. Er zijn negen modellen beschikbaar voor verschillende productgroottes en toepassingen.

GOM CT – Industriële computertomografie

De CT-scanner van GOM is specifiek ontwikkeld om de metrologische noden van de industrie in te vullen. De GOM CT levert uiterst nauwkeurige en herhaalbare meetdata in de vorm van een gedetailleerd driehoekenmodel van de volledige oppervlakte. Zowel de meting als de evaluatie worden uitgevoerd aan de hand van een gemakkelijke workflow ondersteund door GOM software.

TRITOP – Optische 3D-coördinatenmeetmachine

Het draagbare TRITOP systeem meet snel en nauwkeurig de coördinaten van 3D-objecten. Meettaken die traditioneel door tactiele 3D-coördinatenmeetmachines werden uitgevoerd, kunnen nu eenvoudig met het TRITOP systeem worden uitgevoerd.

PONTOS Live – Mobiel optisch 3D-meetsysteem voor online fotogrammetrie

PONTOS Live is GOM’s tracking systeem voor het positioneren van componenten, zoals voor een precieze uitlijning op CNC-machines of voor het afstellen van fixturen. In combinatie met de GOM Touch Probe maakt PONTOS Live het mogelijk om zones te inspecteren die optisch moeilijk toegankelijk zijn.

ARAMIS – 3D-bewegings- en deformatiesensor

ARAMIS is een contactloos en materiaalonafhankelijk meetsysteem op basis van digitale beeldcorrelatie. Het biedt een stabiele oplossing voor full-field en punt-gebaseerde analyses van testobjecten van slechts enkele millimeters tot en met structurele componenten van enkele meters groot.

ARGUS – Optische vervormingsanalyse

De optimalisatie van het plaatbewerkingsproces, rekening houdend met de juiste materiaalkeuze en de optimalisatie van het gereedschap, is een beslissende factor voor het concurrentievermogen, vooral in de automobielindustrie. Het optische ARGUS systeem voor 3D vervormingsanalyse ondersteunt dergelijke optimalisatieprocessen.

Vaststelling van normen

Van productontwikkeling tot productie en distributie: GOM biedt machines en systemen voor manuele en geautomatiseerde 3D-digitalisering, evaluatiesoftware, training en professionele support. Inmiddels zorgen meer dan 17.000 systeeminstallaties voor verbetering en versnelling van de ontwikkelings- en productieprocessen bij internationale bedrijven in de lucht- en ruimtevaartindustrie, consumptiegoederenindustrie en de automobielsector, net zoals alle betrokken leveranciers.

GOM Metrology Network

Met meer dan 60 locaties en een netwerk van 1.200 metrologiespecialisten waarborgt GOM professioneel advies en eersteklas service voor operators ter plaatse in hun eigen taal. Regelmatige cursussen en een eLearning-platform bieden een gestandaardiseerde en proces-gerelateerde metrologische opleiding voor alle systemen. Internationale industriële en technische evenementen zorgen voor netwerken en kennisoverdracht.

www.gom.com

Logo GOM

Gesponsord door:
GOM
Beurs:
Midden in de Maak