Standhouder Midden in de Maak: Disselhorst Metaal

Disselhorst Metaal in Raalte is met 85 man een toonaangevende plaatbewerker, die de kracht van plaatwerktechnologie beschikbaar stelt aan afnemers die dit structureel nodig hebben in hun leveringen.

Plaatwerk is een zeer breed toepasbare productiemethode die gekenmerkt wordt door een gunstige prijs in combinatie met een hoge nauwkeurigheid van componenten die zich goed leent voor opschalen omdat de processen softwarematig worden aangestuurd met een hoge graad van automatisering. Door gebruik te maken van dunne metaalplaat die door vervorming een driedimensionale vorm krijgt, kunnen zeer sterke en stijve onderdelen worden gemaakt, met minimaal materiaalgebruik (dus ook een laag gewicht ) waarbij de eigenschappen van metaal ten volle worden benut. Aan de basis van plaatwerktechnologie staan nauwkeurige lasersnijmachines en ponsmachines, die grotendeels onbemand en geautomatiseerd kunnen werken, in combinatie met nauwkeurige bewerkingen zoals kanten en lassen.

Typische toepassingen zijn behuizingen van machines en apparaten, meubels, armaturen, machine componenten in alle denkbare markten zoals voeding, medische technologie, transportmiddelen etc.

Divers

Bij zo’n divers toepassingsgebied hoort een bedrijf als Disselhorst Metaal, die alle bewerkingen in eigen huis kan uitvoeren (inclusief poedercoaten, lassen, laserlassen en diverse oppervlaktebehandelingtechnieken). Ook meer en meer logistieke integratie met de  bedrijfsprocessen van de klant. Het slim kiezen van het klantorderontkoppelpunt zoals voorraad gereed product, of halffabricaat, maar ook de integratie van automatische verwerking van digitale gegevens, zoals STEP-files, of bestellingen, artikelbeheer… completeren de dienstverlening.

Een one-stop-shop voor producten gemaakt met plaatwerktechnologie die de klant maximaal ontzorgt voor een rimpelloos productieproces.

Complexiteit

Bij de complexiteit van deze bewerkingen is een geavanceerd planningsysteem cruciaal om alle bedrijfsprocessen goed onder controle te houden. Disselhorst Metaal heeft hier in de afgelopen jaren enorm in geïnvesteerd waardoor deze processen efficiënt en met relatief weinig kosten kunnen worden uitgevoerd. Al deze voordelen vindt de klant terug in een gunstige prijs kwaliteit verhouding voor zowel grote als kleine series. Maar ook in een vrijheid van vormgeving en ontwerp om effectief te kunnen inspelen op de vraag van de markt.

Qua bewerkingen heeft Disselhorst Metaal langjarige ervaring met geautomatiseerde bewerkingsmachines en hoge robotisering, daar waar mogelijk worden geautomatiseerde systemen ingezet. Ook naar de toekomst toe wordt er geïnvesteerd in systemen om steeds het maximaal mogelijke uit plaatwerktechnologie te halen en beschikbaar te stellen aan onze klanten.

Keywords:

  • Plaatbewerkingen
  • Full service provider in plaatwerktechnologie
  • Ketenintegratie plaatwerktechnologie in machinebouw

www.disselhorstmetaal.nl

Logo Disselhorst

Gesponsord door:
Disselhorst Metaal
Beurs:
Midden in de Maak