Standhouder Midden in de Maak: De Mercuur Metal Group

De Mercuur Metal Group helpt en ondersteunt haar klanten bij het oplossen van de juiste en complete toelevering van metalen industriële halffabricaten middels forceren, dieptrekken, 3D lasersnijden en automatendraaien. Hiermee dragen we direct bij aan het optimaliseren van de processen bij onze klanten waardoor zij kosteneffectief de eindproducten aan hun markten kunnen aanbieden. Wij doen dit omdat het onze uitdaging is om op basis van de dynamische marktontwikkelingen en marktfocus onze klanten te blijven voorzien van de optimale balans tussen kwaliteit, prijs en leverbetrouwbaarheid.

Om dit te kunnen blijven bewerkstelligen heeft De Mercuur een flexibele, kosteneffectieve organisatie en produceert in meerdere ploegen. Als eerste forceerbedrijf hebben wij het forceerproces middels multi-tasking robots geheel gerobotiseerd. De Mercuur behoort tot de top in haar industrie op het gebied van volume, (proces)innovatie en productieautomatisering.

Wij bieden een combinatie van onderscheidende randvoorwaarden op basis waarvan wij in staat zijn tegen zeer concurrerende prijzen een kwalitatief constant assortiment aan producten te kunnen leveren. De Mercuur levert ruim 900 verschillende producten en meer dan 1.2 miljoen eenheden aan haar klanten in de Europese markt.

Bewerkingen en Technieken

De Mercuur Metal Group biedt vier aanvullende bewerkingen en technieken aan om haar klanten van een compleet industrieel halffabricaat te kunnen voorzien, t.w. forceren, dieptrekken, 3D lasersnijden en automatendraaien  Het is met name de combinatie van deze technieken en de bijbehorende kennis en kunde onder een dak, die borg staat voor een optimale aftstemming en een kwalitatief hoogwaardig eindproduct.

Totaaloplossingen

De huidige markt vraagt naar professionele toeleveranciers die een steeds completer product kunnen aanleveren. De Mercuur speelt op deze ontwikkeling in door bepaalde bewerkingen, zoals lassen, poedercoaten, anodiseren etc, uit te besteden binnen een netwerk van partners en co-makers die dezelfde marktbenadering en filosofie hanteren. Daarnaast ontwikkelen wij in toenemende mate met en naast de klant middels co-engineering. Hierdoor kunnen wij u altijd een totaaloplossing bieden en worden alle aanvullende bewerkingen uitgevoerd door bedrijven die hierin tevens hun eigen specialisme hebben. Daarnaast werkt De Mercuur met een interne, vaste ploeg van de sociale werkplaats die zorgdragen voor o.a. het verpakken en assembleren.

Alle benodigde gereedschappen en persstempels worden in eigen beheer vervaardigd. Hierdoor zijn wij in staat u snel van prototypen te voorzien en eventuele aanpassingen reeds in het ontwerpstadium te realiseren als gevolg waarvan uw time-to-market voor het introduceren van nieuwe producten wordt verkort.

Kwaliteitsborging

Alle productspecificaties worden in een speciaal door De Mercuur ontwikkeld ERP softwarepakket vastgelegd en geborgd conform onze ISO 9001:2015 certificering. Alle tekeningen worden gedigitaliseerd, waardoor iedereen altijd van de meest recente tekening werkt. Eventuele aanpassingen worden direct vastgelegd en ge-update voor de volgende productierun.

Supply Chain Management

Het maken van klantspecifieke afspraken, die variëren van afspraken ten aanzien van productieseries, bestelgroottes en minimale voorraden die altijd bij De Mercuur aanwezig zijn, tot het in consignatie leggen van de meest kritische artikelen bij onze klanten, zijn belangrijke en onderscheidende toegevoegde waarden van De Mercuur.

De mogelijkheid voor onze klanten om dit alles te kunnen raadplegen via de Klanten Log-In op onze website vervult hierbij een belangrijke ondersteunende functie.

Bent u van mening dat onze denkwijze een toegevoegde waarde kan zijn voor uw onderneming, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij bespreken graag hoe uw kritische factoren ten opzichte van leveranciers door De Mercuur kunnen worden ingevuld.

www.demercuur.eu

De Mercuur

Gesponsord door:
De Mercuur
Beurs:
Midden in de Maak