Coatingrobot te lease

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Paintrobotspecialist RobPainting ontwikkelde samen met Proflease de mogelijkheid om een robot te leasen voor ruim € 3.000 per maand. ‘Onze zusteronderneming RobWelding verkocht in de lasbranche op deze wijze al een aantal robots. Wij hebben goede hoop dat het ook in de coatingbranche kan gaan werken’, aldus Jan Willem Jansen, commercieel engineer bij RobPainting.

Het robotiseren van de coatingbranche is noodzakelijk, stelt Jansen. ‘De coatingbranche loopt erg achter met robotisering op de bedrijfsvloer en gaat daardoor klanten verliezen. Ik ben zelfs een beetje bang dat het vak van looncoater wel eens een uitstervend vak kan gaan worden. Looncoaters moeten robotiseren om te overleven.’

Plannen

Een eenvoudige, maar goed functionerende robotopstelling kost volgens Jansen al gauw € 140.000. Daarnaast is er personeel nodig dat kan programmeren. Door te leasen wordt de drempel lager een robot aan te schaffen. ‘Met een robot kun je veel beter plannen. Als een robot zegt dat-ie een uur bezig zal zijn, dan klopt dat ook. Je kunt wel een week vooruitplannen. Je kunt ook het volgende programma voorbereiden zonder de robot stil te zetten’, benoemt Jansen de voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *