RFA showt breed inzetbare robotloader tijdens Metavak

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

In Gorinchem presenteert RFA tijdens Metavak een robotloader die breed inzetbaar is door drie vormen van werkstukaanvoer. Op een rastertafel zijn staande of liggende werkstukken beschikbaar voor de robot.

De rolstelling maakt het mogelijk assen van verschillende lengten en diameters aan de robot aan te bieden. Met het slimme RFA-Vision systeem met bin-picking neemt de robot werkstukken direct van de pallet. Door de robotarm onder een hoek van 45 graden te monteren staat deze direct naast de machinedeur. De controller en robotkabels zijn netjes weggewerkt in de robuuste stalen console. Het beveiligen van de cel met een lichtscherm zorgt voor een open layout.

Multifunctionele grijpers

De Kawasaki RS020NFE01 robot heeft een draagvermogen van 20 kilo en is uitgerust met een drieklauw grijper, een tweeklauw grijper en een vacuümgrijper. De Schunk klemgrijpers zijn centrisch klemmend en uitgerust met verstelbare grijpervingers.

Modulair op te bouwen

Een blaasmond stelt de robot in staat het stuk en de machineklem schoon te blazen. Door de combinatie van verschillende grijpermogelijkheden worden uiteenlopende werkstukken met dezelfde Robotloader beladen. Elk robotsysteem van RFA is uit te breiden met verschillende modules. Voorbeelden van modules zijn lichtschermbeveiliging, een uitrichtstation, omkeerpositie, grijperwisselsysteem of een transportsysteem met RFA-Vision. Naast de lange lijst van al door RFA ontworpen modules worden steeds nieuwe oplossingen ontwikkeld.