Westfalen Gassen en Bystronic Benelux samen ijzersterk en betaalbaar lasersnijden

Tijdens de Technische Industriële Vakbeurs TIV te Hardenberg hebben Westfalen Gassen Nederland BV en Bystronic Benelux BV zich gepresenteerd als een ijzersterke combinatie van het betaalbaar lasersnijden in combinatie met de juiste gaskeuze.

De Zwitserse precisie van Bystronic en de Duitse Gründlichkeit van Westfalen vormen samen de basis van een succesformule die vele voordelen biedt. Onder het motto “Samen staan we sterk” hebben Westfalen en Bystronic zich gezamenlijk gepresenteerd.

Onder grote belangstelling van het publiek heeft iedereen kunnen kijken naar de lasersnijmachine ByVention die op de beurs in bedrijf was. Belangstellenden konden hun eigen snijplan laten snijden in de lasersnijmachine van Bystronic. Het is een uitermate compact apparaat en levert in combinatie met de hoogzuivere gassen van Westfalen een zeer betaalbaar alternatief voor het laserwerk. Het potentieel van de ByVention met 4,4 kW laservermogen kan met name worden benut bij de verwerking van staal, RVS en aluminium platen met een dikte tussen 4 en 8 mm. De maximale contourgrootte die verwerkt kan worden in deze machine is 1.500 x 750 mm. Met behulp van Westfalen Stikstof brengt dit systeem al vanaf 1 mm plaatdikte duidelijke snelheidsvoordelen waardoor de productieve tijd significant stijgt.

Westfalen biedt naast de hoogzuivere gassen voor lasersnijmachines ook een heel gamma aan andere industriële-, laboratorium-, voedingsmiddelen- en medicinale gassen evenals koudemiddelen.