Wereldwijde staalproductie nagenoeg gelijk

De wereldwijde staalproductie liet in september een stijging zien van 0,6 procent ten opzichte van oktober vorig jaar. De productie bedroeg 150,0 miljoen ton staal.

De wereldwijde ruwstaalproductie van mei 2022 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 63 landen. In oktober steeg de productie in de meeste continenten ten opzichte van een jaar eerder. In Rusland en de andere CIS-landen en Oekraïne was de grootste stijging te zien van 12,9 procent, in het Midden-Oosten was er een stijging te zien van 5,0 procent. In Zuid-Afrika was de grootste daling te zien van 8,7 procent, in de 27 EU landen daalde de productie met 7,1 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 7,1 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een daling van 0,2 procent voor de overige Europese landen ten opzichte van een jaar eerder. 

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie in oktober waren China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een daling van 1,8 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 79,1 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 12,1 miljoen ton staal, een toename van 15,1 procent ten opzichte van oktober 2022. 

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *