Wereldstaalproductie vertoont weer een stijgende lijn

De wereldwijde staalproductie is maand op maand gestegen in september en vertoont ook een stijging van 3,7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiermee kwam de productie uit op 151,7 miljoen ton staal.

De wereldwijde ruwstaalproductie van april 2021 tot nu.
De wereldwijde ruwstaalproductie van april 2021 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 64 landen. In september daalde de productie in de meeste continenten ten opzichte van een jaar eerder, in het Midden-Oosten, Azië & Oceanië en Afrika was er een stijging te zien van respectievelijk 15,4, 10,6 en één procent. In Rusland, de andere CIS-landen en Oekraïne was de grootste daling te zien van 21,9 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 16,7 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een daling van 18,6 procent voor de overige Europese landen ten opzichte van een jaar eerder.

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie waren in juli China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een groei van 17,6 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 87,0 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 9,9 miljoen ton staal, een toename van 1,8 procent ten opzichte van september 2021.

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *