Wereldstaalproductie daalt iets minder snel

De wereldwijde staalproductie daalde in januari en lag daarmee 3,3 procent lager dan in januari vorig jaar. De productie bedroeg 145,3 miljoen ton staal.

De wereldwijde ruwstaalproductie van augustus 2021 tot nu. (Foto: World Steel Association)
De wereldwijde ruwstaalproductie van augustus 2021 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 63 landen. In januari daalde de productie in bijna alle continenten ten opzichte van een jaar eerder, enkel in het Midden-Oosten was er een stijging te zien van 19,7 procent. In Rusland, de andere CIS-landen en Oekraïne was de grootste daling te zien van 24,9 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 15,2 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een daling van 17,5 procent voor de overige Europese landen ten opzichte van een jaar eerder. 

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie waren in januari China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een groei van 2,3 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 79,5 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 10,9 miljoen ton staal, een afname van 0,2 procent ten opzichte van januari 2021. 

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *