Wereldstaalproductie blijft stabiel

De wereldwijde staalproductie daalde licht in oktober en was exact gelijk aan die van oktober vorig jaar. De productie bedroeg 147,3 miljoen ton staal.

De wereldwijde ruwstaalproductie van mei 2021 tot nu in een grafiek.
De wereldwijde ruwstaalproductie van mei 2021 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 64 landen. In oktober daalde de productie in de meeste continenten ten opzichte van een jaar eerder, in het Midden-Oosten, Azië & Oceanië en Afrika was er een stijging te zien van respectievelijk 6,7, 5,8 en 2,3 procent. In Rusland, de andere CIS-landen en Oekraïne was de grootste daling te zien van 23,7 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 17,5 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een daling van 15,8 procent voor de overige Europese landen ten opzichte van een jaar eerder.

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie waren in oktober China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een groei van 11,0 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 79,8 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 10,5 miljoen ton staal, een toename van 2,7 procent ten opzichte van oktober 2021.

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *