Wereldstaalproductie blijft dalen

De wereldwijde staalproductie is gedaald in oktober, met 10,6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiermee kwam de productie uit op 145,7 miljoen ton staal.

Wereldstaalproductie blijft dalen
De wereldwijde ruwstaalproductie van mei 2020 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 64 landen. In oktober steeg de productie in de meeste continenten, in Azië en Oceanië, de CIS-landen en het Midden-Oosten was een daling van respectievelijk 16,6, 0,2 en 12,7 procent te zien. In Afrika was de grootste stijging te zien van 24,1 procent.

Europa

In Europa was sprake van een stijging van 13,4 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een stijging van 4,4 procent voor de overige Europese landen.

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie waren in oktober China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een krimp van 23,3 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 71,6 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 9,8 miljoen ton staal, een toename van 2,4 procent ten opzichte van oktober 2020.

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.