Wereldstaalproductie blijft afnemen

De wereldwijde staalproductie is gedaald in september, met 8,9 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Hiermee kwam de productie uit op 144,4 miljoen ton staal.

Wereldstaalproductie blijft afnemen
De wereldwijde ruwstaalproductie van maart 2020 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 64 landen. In september steeg de productie in bijna alle continenten, alleen in Aziƫ en Oceaniƫ en het Midden-Oosten was een daling van respectievelijk 14,6 en 35,7 procent te zien. In Afrika was de grootste stijging te zien van 51,0 procent.

Europa

In Europa was sprake van een stijging van 15,6 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een stijging van 4,3 procent voor de overige Europese landen.

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie waren in september China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een krimp van 21,2 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 73,8 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 9,5 miljoen ton staal, een toename van 7,2 procent ten opzichte van september 2020.

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *