Walter neemt Amerikaanse GWS Tool Group over

Walter heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de in de VS gevestigde GWS Tool Group, een fabrikant van volhardmetalen frezen en boren, evenals HSS tappen en PCD producten. GWS richt zich op hoogontwikkelde snijgereedschappen op maat voor de Amerikaanse markt.

Walter neemt Amerikaanse GWS Tool Group over
De directeuren van Walter en GWS: Richard Harris en Rick McIntyre. (Foto: Walter)

De overname ondersteunt Walter’s groeistrategie in Noord-Amerika. ‘Ik ben zeer verheugd dat we overeenstemming hebben bereikt over de overname van GWS, omdat dit onze aanwezigheid in de VS aanzienlijk zal vergroten en ons aanbod van volhardmetalen gereedschappen op deze belangrijke markt zal versterken’, zegt Richard Harris, directeur van Walter.

GWS heeft een sterke focus op de lucht- en ruimtevaartindustrie en biedt een complementair productportfolio. Dit is een strategische kans om de positie van Walter en GWS te versterken bij de fabricage van geavanceerde componenten en lichtgewicht materialen. Bovendien zullen de producten van GWS het totale aanbod voor Walter in Noord-Amerika uitbreiden.

GWS zal blijven opereren als een zelfstandige entiteit met haar eigen verkoopteam en merk. De partijen hebben afgesproken de koopprijs niet bekend te maken. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond en is onder voorbehoud van de relevante wettelijke goedkeuringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *