VTL officieel erkend als EVC aanbieder

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Sinds 1 januari 2010 voldoet het EVC traject van VTL officieel aan de kwaliteitscode van het Kenniscentrum EVC. VTL is hiermee officieel erkend EVC aanbieder. Mensen die bij VTL een EVC traject volgen zijn hiermee gegarandeerd van een kwalitatief goed en hoogstaand product.

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Via het EVC traject kunnen mensen kennis en ervaring officieel laten erkennen en vast leggen in een Ervaringscertificaat. Bij VTL kan een EVC traject worden gevolgd voor de volgende vier kwalificaties: logistiek medewerker, logistiek teamleider, logistiek supervisor en planner wegtransport.

Oordeel

Organisaties die erkend willen worden door het Kenniscentrum EVC zijn verplicht om zich te laten beoordelen. Het algemene oordeel van het auditteam dat het EVC traject van VTL heeft nagelopen was als volgt: ‘Het EVC traject van VTL is zorgvuldig ontwikkeld en de procedures worden zorgvuldig toegepast en uitgevoerd. Door de digitale tool dat door VTL voor het EVC traject is ontwikkeld, is het proces transparant. Sterk punt van de tool is dat alle relevante gegevens compleet worden aangeleverd, beoordeeld en erkend in één dossier.’

Het Kenniscentrum EVC

Het Kenniscentrum EVC erkent organisaties op basis van de Kwaliteitscode EVC met als doel een goede kwaliteit van EVC beoordelingen te garanderen. Om voor een erkenning in aanmerking te komen dienen de procedures en instrumenten betrouwbaar te zijn en gebaseerd op goede standaarden. In Nederland zijn er ruim honderd EVC aanbieders die werken volgens de Kwaliteitscode EVC.