VDL zet voet aan de grond in Vietnam

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Tijdens de Nederlandse handelsmissie in Vietnam kondigde VDL ETG, het hightechcluster van VDL Groep, een samenwerking aan met Frasers Property voor de bouw van een nieuwe vestiging in Vietnam.

Foto: VDL ETG

De bouw van de nieuwe VDL-fabriek in het noordoosten van Vietnam start binnenkort. Volgens planning zullen de eerste modules eind eerste kwartaal of begin tweede kwartaal van 2025 de nieuwe fabriek verlaten om internationale klanten te beleveren.

VDL Groep hanteert een overkoepelende groeistrategie die zich richt op drie continenten: Europa, Amerika en Azië. Het bedrijf anticipeert op de vraag van mondiale klanten naar een betere wereldwijde dekkingsgraad en lokale productie voor lokale markten. Het vermogen om overal te kunnen leveren biedt zowel bestaande als nieuwe klanten van VDL aanzienlijke voordelen, aldus het bedrijf.

VDL Groep investeert op alle drie deze continenten, waarbij het grootste deel van de investeringen in Europa plaatsvindt, maar ook een deel in zowel Amerika als Azië. Deze investeringen hebben als doel om de werkgelegenheid in de huidige fabrieken te behouden en te versterken. Naast de nieuwe vestiging in Vietnam heeft VDL ETG al vestigingen in Azië, waaronder Singapore en Suzhou (China).

Circa zestig collega’s gaan in eerste instantie bij VDL ETG in Vietnam aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *