TIV 2010: Amron specialiseert zich in Fanuc-software

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Machinebouwer Amron kan de maakindustrie nu ook bedienen met de ontwikkeling van robotsoftware voor Fanuc industriële robots. Vanwege goede opdrachten met Fanuc 6-assige robots, zijn er twee eigen software-engineers opgeleid. Dat houdt in dat behalve de PLC-besturingen en -ontwikkeling van Kawasaki-software, nu ook Fanuc optimaal kan worden bediend.

Amrons software-engineer Paul Neleman is beschikbaar om de bedrijven te begeleiden waar het Fanuc software betreft. In combinatie met zijn kennis van vision- en PLC-systemen kan er op een hoog en breed niveau, naast de eigen projecten, ook aan derden worden ondersteund. Productiebedrijven met bestaande installaties en machinefabrikanten zonder deze specifieke kennis zijn de doelgroepen.

Amron uit Nunspeet heeft de afgelopen jaren meerdere projecten uitgevoerd in de kunststofverwerkende industrie. Deze branche heeft veel te maken met grotere productieseries van gelijkvormige producten, al dan niet met assemblagehandelingen. Veel bedrijven hebben rondom hun spuitgietmachines allerlei systemen geplaatst voor de producthandling en de verpakkingen.

Zero defects

Toch ligt daar voor een gespecialiseerd bedrijf als Amron nog veel ruimte. Amron heeft die gezocht en gevonden door in te zetten op modernere en slimme oplossingen waardoor zij industriële lijnen kunnen garanderen met ‘zero defects’ tot aan in de verpakking.

Theo Drijfhout, verkoper bij Amron: ‘Bij veel van mijn bezoeken zien we goede productie-automatiseringen, maar ook een heel aantal die gewoon beter kunnen of niet stabiel genoeg zijn. We willen onze kennis van ontwikkeling en technische systemen combineren met de wensen en expertise van onze relaties. Een gezamenlijke versterkende factor dus.’

Volgens Drijfhout begint dit met een fundamentele keuze rondom spuitgietmachines: uitnemen of laten vallen uit de matrijs. Amron maakt vervolgens een propositie waarin drie uitgangspunten leidend kunnen zijn: de projectkosten, het totale rendement of de visie en mogelijkheid om flexibeler te automatiseren. ‘Dan denken we aan productwijzigingen, cyclustijdverkorting of een uitbreiding van de kwaliteitscontroles.’

Met drie man in het verkoop- en adviestraject denkt Amron inmiddels weer aan een lichte groei in personeel en omzet. De insteek van een sterke tekenkamer en krachtige besturingstechnici in combinatie met een goed serviceniveau werpt zijn vruchten af.