Th. Wortelboer blikt terug op succesvol Schweissen & Schneiden in Essen

Foto van: Jerom Rozendaal
Geschreven door Jerom Rozendaal

Th. Wortelboer uit Heumen heeft een goede Schweissen & Schneiden achter de rug. ‘We hebben een hele map met aanvragen voor de diverse machines die we de komende dagen moeten uitwerken’, vertelt Jeroen Wortelboer die potentiële en vaste klanten van over de hele wereld zag passeren in Essen, van handelaren tot eindgebruiker.

Tags:
Jeroen Wortelboer bij de WPS-12-24 pijpenzaagmachine. (Foto: Jerom Rozendaal)

Wortelboer is al sinds de jaren negentig terug te vinden op de Schweissen & Schneiden in Essen. Ook bij de twintigste editie van 2023, die vorige week plaats vond, was de machinebouwer uit Heumen van de partij. Hij had onder andere de WPS-12-24 pijpenzaagmachine meegenomen, die eerder dit jaar al haar debuut in Nederland maakte tijdens De Nederlandse Metaal Dagen in ’s Hertogenbosch. De machine is ontwikkeld om eenvoudig en snel een pijp tot 24 duim op de juiste lengtemaat te zetten, te klemmen, en door een hardmetalen zaagblad, af te korten.

Een machine die wel zijn officiële debuut kende was een RSG brandsnijmachine. ‘Deze is bedoeld voor het recht of in verstek snijden van pijpen en het aanbrengen van laskanten’, vertelt Jeroen Wortelboer op de beursstand om eraan toe te voegen: ‘De oorsprong van deze machine ligt in de fabriek van Walter Heller die wij in 2020 hebben overgenomen.’

De beursstand van Wortelboer op Schweissen & Schneidden. (Foto: Jerom Rozendaal)

Directeur-eigenaar Norbert Wortelboer vertelde in Duitsland dat het beursbezoek in de loop der jaren is veranderd. ‘Vroeger waren er bijvoorbeeld meer eigenaren van bedrijven die ter plaatste een machine uitzochten. Tegenwoordig is dat een stuk minder omdat de diverse bedrijven overgenomen worden in grotere bedrijven. Daarnaast is internet steeds belangrijker als verkoop- en/of informatiekanaal.’

Ondanks de veranderende rol van beurzen, bleek Schweissen & Schneiden dit jaar een interessant podium om machines aan een internationaal cliënteel te tonen. Directe verkopen waren er niet, maar wel aanvragen van bedrijven uit alle uithoeken van de wereld zoals Noorwegen, Australië, Roemenië en Litouwen om enkele voorbeelden te noemen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *