Tata Steel lanceert CO2-arm staal

Tata Steel Nederland heeft Zeremis Carbon Lite gelanceerd, staal met een toegekende CO2-reductie van maximaal 100%. De lagere CO2-intensiteit is gebaseerd op CO2-besparingen die Tata Steel Nederland sinds 2018 heeft gerealiseerd en is gecertificeerd door het onafhankelijke verificatiebureau DNV. Met Zeremis Carbon Lite komt het bedrijf tegemoet aan de groeiende vraag naar CO2-arm staal in onder meer consumentgerichte industrieën als de automobiel-, de verpakkings- en de witgoedsector.

Tata Steel Nederland heeft de ambitie om zijn CO2-uitstoot met 500 kiloton terug te dringen voordat de eerste Direct Reduced Iron (DRI)-installatie in gebruik wordt genomen. Dit moet het bedrijf in staat stellen om op jaarbasis minimaal 200 kiloton CO2-neutraal equivalent staal te leveren. Meer groene staalproducten volgen in de nabije toekomst.

Consumentgericht

‘In de markten die wij bedienen, zien we steeds meer belangstelling voor milieuvriendelijker geproduceerd staal. Deze vraag neemt vooral toe bij onze consumentgerichte klanten die zelf ambitieuze CO2-doelstellingen hebben. Door het gebruik van CO2-arm staal kunnen zij hun zogenoemde Scope 3-emissiesverminderen en zo hun productaanbod verduurzamen’, zegt Hans van den Berg, CEO van Tata Steel Nederland.

Groen staal is de toekomst

‘Wij zijn ervan overtuigd dat groen staal de toekomst is. Vóór 2030 zullen wij op een andere manier staal maken, met minder impact op onze directe omgeving en buren. Dankzij onze huidige CO2-besparingen kunnen we onze klanten nu al een aanzienlijke hoeveelheid hoogwaardig CO2-arm staal aanbieden. Dit maakt de lancering van Zeremis Carbon Lite een belangrijke stap omdat het doorgeven van onze besparingen aan onze klanten ons helpt om onze transformatie naar een duurzamere staalproducent te versnellen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *