Subsidie voor Groningse industrie die wil vergroenen

Industriële bedrijven uit de provincie Groningen kunnen gebruik gaan maken van een nieuwe subsidieregeling wanneer zij hun CO2-uitstoot verlagen. Voor de regeling is tien miljoen euro gereserveerd voor 2021, uit het Nationaal Programma Groningen.

Subsidie voor Groningse industrie die wil vergroenen

Dat meldt RTV Noord. Bedrijven kunnen subsidie aanvragen wanneer zij van plan zijn te verduurzamen, bijvoorbeeld door investeringen te doen in groene waterstof, groene grondstoffen en elektrificatie. Ook nieuw te vestigen bedrijven kunnen aanspraak maken op subsidie.

‘Bedrijven moeten verduurzamen. We zitten nu al op de rand als het gaat om de uitstoot van CO2 en stikstof’, zegt CDA-gedeputeerde IJzebrand Rijzebol tegen RTV Noord. ‘Dan is in sommige gevallen subsidie nodig. Je product levert namelijk niet onmiddellijk meer geld op als het groen wordt geproduceerd. Die meerkosten moeten verdiend worden.’

Om gebruik te maken van de subsidie moet het bedrijf zelf ook een flinke investering doen. Bedrijven die gehuisvest zijn op de Zernike Campus in Groningen moeten minimaal één miljoen euro investeren, voor de rest van de Groningse industrie geldt een minimum van vijf miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *