Rockwell Automation neemt AMR-fabrikant Clearpath Robotics over (video)

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Rockwell Automation neemt Clearpath Robotics Inc. uit Ontario, Canada, over. Clearpath maakt autonome mobiele robots (AMR’s) en volgens de bekendmaking van Rockwell ‘de volgende stap in industriële automatisering en transformatie’.

Tags:
Foto: Rockwell Automation

Het transporteren is een van de meest complexe en inefficiënte taken in de industrie, wat vaak leidt tot knelpunten in de productie. Autonome productielogistiek moet het transport van onderdelen en materialen naar assemblagelijnen en tussen productiecellen efficënter en goedkoper maken. De ‘OTTO Motors Division’ van Clearpath maakt daarvoor AMR’s en de bijbehorende beheer- en navigatiesoftware.

Enorme kans

Volgens Interact Analysis zal de markt voor AMR’s in de productie de komende vijf jaar naar verwachting met ongeveer dertig procent per jaar groeien. In 2027, zo wordt geschat, zal de markt goed zijn voor ongeveer 6,2 miljard dollar.

Ash Sharma, senior onderzoeksdirecteur voor robotica en magazijnautomatisering bij Interact Analysis: ‘Deze overname is opnieuw een teken dat autonome mobiele robots een grote toekomst hebben als onderdeel van de industriële automatiseringstoolkit. Op dit moment zijn AMR’s vooral in het nieuws gekomen vanwege hun rol in magazijnen, waaronder e-commerce en distributiemagazijnen. Rockwell‘s doelstellingen voor Clearpath, en in het bijzonder voor OTTO Motors, zijn breder dan alleen magazijnen en ze zijn van plan om de inzet op fabrieksvloeren uit te breiden. Als de inzet van AMR’s op fabrieksvloeren een grote vlucht neemt, en ik denk dat dit gaat gebeuren, dan zullen we op dit gebied een forse groei van AMR’s zien. We zagen een soortgelijk verhaal in 2021 met de overname van ASTI door ABB, en ik denk dat er nog veel meer van dit soort zaken zullen volgen. Ik verwacht dat de meeste grote industriële automatiseringsbedrijven de komende jaren mobiele robotbedrijven zullen overnemen of organisch zullen ontwikkelen.’

Meer met minder

‘Industriële klanten staan onder steeds grotere druk om meer te doen met minder. Autonome productielogistiek wordt een noodzaak om doelstellingen te halen en concurrerend te blijven. We zijn verheugd ons bij Rockwell aan te sluiten en hun leidende positie op het gebied van geavanceerde intern transport verder uit te breiden’, aldus Matt Rendall, medeoprichter en ceo van Clearpath. ‘Samen zullen we veiligere en productievere werkplekken creëren met autonome technologie.’

Intelligent Devices

Clearpath werd opgericht in 2009 en begon met het aanbieden van robotica-technologie aan wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsmarkten. In 2015 lanceerde Clearpath zijn OTTO Motors Division. De overname wordt gefinancierd met een deel van de opbrengst van de verkoop van Rockwells investering in PTC. De overname is onderworpen aan de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van Rockwells fiscale jaar 2024 worden afgerond. Na afronding van de transactie zal Clearpath deel uitmaken van het bedrijfssegment Intelligent Devices van Rockwell.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *