Proteus Systems zet activiteiten Ithema voort

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Proteus Systems Europe heeft sinds vorige week de activiteiten van Ithema voorgezet.

Ithema uit Eindhoven was sinds 1999 actief in de markt met softwareoplossingen voor ontwerpers , producenten en fabrikanten in met name de houtverwerkende industrie. Proteus Systems Europe uit Waardenburg ontwikkelt al meer dan twintig jaar software voor de bouw, de bouwtoeleveringsindustrie, de interieurbouw en de houtbranche.

CAM/CAM

Voor Proteus Systems betekent de uitbreiding een versterking van haar marktpositie op het gebied van CAD/CAM in de Benelux. Proteus zal zich daarbij gaan richten op de groei van de verkoopactiviteiten van de Alphacam software. Alphacam is een krachtige CAD/CAM oplossing voor de hout-, kunststof-, steen- en metaalbranche, met name gericht op het aansturen van complexe 3-, 4- en 5- assige CNC freesmachines. Voor de overige producten gevoerd door Ithema wordt een oplossing gezocht met de betreffende leveranciers.
 

Partnernetwerk

Niet alleen activiteiten en producten van Ithema, maar ook een aantal ervaren medewerkers zullen door Proteus Systems worden ingezet. Hierdoor wordt de kennis met betrekking tot de producten direct overgedragen en gewaarborgd. Tevens zal het partnernetwerk van CNC-machine- en gereedschapsleveranciers en opleidings- en kenniscentra voortgezet worden.

Totaalpakket

‘Wij zijn erg verheugd met deze ontwikkeling’, zegt Theo van den Berg, directeur van Proteus Systems Europe. ‘Door de overname zullen we onze strategische doelstellingen sneller bereiken. Wij kunnen een groter deel van de markt bedienen en we realiseren een breder oplossingenpakket.’