ProducentenVereniging Thermoplasten PVT benoemt Timo Osse in bestuur

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De PVT, branchevereniging voor kunststofverwerkers, heeft vorig jaar een bijna geheel vernieuwd bestuur gekregen. De laatste wijziging vond plaats op 10 december 2009, de dag waarop Timo Osse (Plastica) officieel toetrad tot het PVT-bestuur. Bart van Hout (GDK Plastics) is op die datum afgetreden, na een bestuurslidmaatschap van ruim dertien jaar.

De PVT-bestuurders vormen een representatieve afspiegeling van de achter-ban, zowel in verwerkingstechnieken als in marktgebieden. Bij de bestuurs-samenstelling wordt bovendien gekeken naar ondernemerschap en innovatie. De recente benoeming van Timo Osse, DGA van Plastica, past daar helemaal in.

Het PVT-bestuur is december 2009 als volgt samengesteld (kerntaak tussen haakjes):

  • Annelies Batelaan, Batelaan Kunststoffen (voorzitter – foto)
  • Fred Jansen, Sonoco Crellin (penningmeester, verpakkingen)
  • Wijnand Hollander, Voestalpine Polynorm Van Niftrik (assessor)
  • Timo Osse, Plastica (innovatie, thermovormen)
  • Peter Toonssen, TNO Industrie en Techniek (innovatie)
  • Wietse Wissema, Alligator Plastics (onderwijs, industriële producten)

‘Het PVT-bestuur is weer helemaal op sterkte’, zegt Annelies Batelaan, voor-zitter PVT en DGA van Batelaan Kunststoffen BV. ‘Afgelopen jaar zijn we al met de aanscherping van onze activiteiten begonnen. Wij zetten primair in op innovatie, netwerken, promotie van de leden en praktische ondersteuning. De NRK, waarmee we nauw samenwerken, houdt de vinger aan de pols bij de wet- en regelgeving. Door die samenwerking, ook met andere partijen zoals Syntens, TNO of andere brancheorganisaties, biedt de PVT een compleet en inhoudelijk pakket aan de bedrijven.’

De kunststof- en rubberindustrie is uitgeroepen tot de meest innovatieve sec-tor van alle 58 mkb-sectoren in Nederland. De PVT vertegenwoordigt de kunststofverwerkers in Nederland: capabele bedrijven die kennis hebben van ontwerp, engineering en fabricage van kunststofproducten.