Oppervlaktebehandeling Dejo Metaalindustrie voortgezet door Verzinkerij Wolvega

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Dejo Metaalindustrie heeft zijn activiteiten gesplitst. Het bedrijf legt zich per 1 januari 2010 uitsluitend nog toe op de productie van metalen, aluminium, rvs en kunststof roosters en treden. Dejo’s activiteiten op het gebied van oppervlaktebehandeling worden vanaf die datum voortgezet door Verzinkerij Wolvega, die zich tegelijkertijd heeft aangesloten bij de Roto Groep..

Dejo Metaalindustrie wordt in de markt sterk geassocieerd met roostertechnologie, terwijl het bedrijf ook kan thermisch verzinken, poedercoaten en centrifugaal-verzinken. Omdat deze laatste activiteiten bij veel bedrijven helemaal niet bekend was, heeft de directie besloten de roostertechnologie en de oppervlaktebehandeling te splitsen. Vanaf 1 januari 2010 is de oppervlaktebehandeling ondergebracht in de nieuwe bv Verzinkerij Wolvega, terwijl de roosteractiviteiten bij Dejo Metaalindustrie blijven. Bij de verzinkerij werken ongeveer 80 mensen en bij Dejo 55.


Onder leiding van Daniël ten Hoor gaat Dejo zich volledig richten op een verdere versterking van haar leidende positie in de roostertechnologie waarbij kwaliteitsverbetering, leveringsbetrouwbaarheid en productinnovatie centraal staan.

Roto

Verzinkerij Wolvega zal op de markt opereren onder de handelsnamen Verzinkerij Wolvega, Poedercoating Wolvega en Centrizink Wolvega. De leiding blijft in handen van Gerlof Koster. Om de service naar haar klanten verder te verbeteren sluit Verzinkerij Wolvega zich aan bij de oppervlaktebehandelingbedrijven van Roto Groep. ‘Samen met Verzinkerij Heerhugowaard, Poedercoating Heerhugowaard, Verzinkerij Kampen en Poedercoating Hoogeveen vormen wij een sterke groep van bedrijven die intensief met elkaar samenwerken op tal van terreinen’, zegt Koster.


Beide bedrijven blijven gevestigd op dezelfde locatie aan de Ambachtsstraat in Wolvega en zullen uiteraard intensief met elkaar samenwerken.