zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Platowood investeert in duurzaam machinepark


Arnhem, 12 mei 2020
Om te voldoen aan de toenemende vraag naar duurzaam hout heeft houtfabrikant Platowood de afgelopen maanden flink geïnvesteerd in de eigen productielocatie in Arnhem. Naast een ‘state of the art’ oven is het machinepark uitgebreid met een vierzijdige schaafmachine en elektrische heftrucks en worden er zonnepanelen op de daken geplaatst.

In december werd Platowood getroffen door een brand in een oven waarin het hout ‘gebakken' wordt. Ondanks dat de bedrijfsvoering - door de grote voorraden geplatoniseerd hout - niet in gevaar kwam, was de oven niet meer te redden. De afgelopen maanden is er door het Nederlandse bedrijf BES Bollmann een nieuwe oven geïnstalleerd. De oven maakt gebruik van de allernieuwste technieken. Zo zitten de verwarmingselementen dichter bij het hout, kan het proces nóg beter gemonitord worden en wordt er aanzienlijk minder energie verbruikt.

Bart Raymann, commercieel directeur van Platowood: 'Ik ben trots op onze nieuwe oven. We leveren hetzelfde hoogwaardige en duurzame hout maar het proces is nóg duurzamer. Met de nieuwe oven kunnen we blijven voldoen aan de toenemende vraag naar onze duurzame bouwmaterialen. BES Bollmann heeft een knap stukje werk geleverd door deze technisch sterk verbeterde oven in zo'n kort tijdsbestek te kunnen ontwikkelen én te bouwen.' De nieuwe oven van Platowood is gasloos; voor de warmte wordt slechts reststoom van de duurzame energiecentrale op Industriepark Kleefse Waard gebruikt.

Platowood investeert in duurzaam machinepark'
Bart Schoonderbeek - aandeelhouder Schipper Bosch, Bart Raymann - commercieel directeur Platowood en Henrie Dalhuisen – projectleider BES Bollmann voor de nieuwe oven. (Foto: Platowood)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in hout?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie