zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Consortium betaalt 17 miljard euro voor liftendivisie ThyssenKrupp


Essen (DE), 28 februari 2020
Een consortium van investeerders kopen de liftdivisie van het Duitse industrieconcern ThyssenKrupp voor ruim zeventien miljard euro. Het consortium bestaat uit investeerders Advent en Cinven, aangevuld met het staatsinvesteringsfonds Abu Dhabi Investment Authority. Het zou de grootste private equity-overname in Europa in tien jaar zijn.

Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van gegevens van persbureau Bloomberg. Al maandenlang staat de liftentak in de etalage, met verschillende bieders die meedingden. Aanvankelijk leek het dat Kone de divisie zou overnemen, maar het bedrijf haakte uiteindelijk af, waarmee Advent en Blackstone overbleven als bieders.

De verkoop is goed nieuws voor het noodlijdende ThyssenKrupp. Een eerdere fusie met Tata Steel had de geldproblemen moeten verhelpen, maar deze ging uiteindelijk niet door. Hetzelfde gold voor een fusie met Klöckner. Nu kan het bedrijf alsnog de schuldenlast verlagen. Ook gebruikt het bedrijf 1,25 miljard euro voor een minderheidsbelang in de afgescheiden liftentak.

'Met de overname plaveien we de weg naar een succesvoller ThyssenKrupp', zei bestuursvoorzitter Martina Merz in een verklaring. In mei zou Merz plannen aan het bestuur voorleggen om de andere divisies weer winstgevend te krijgen. Mogelijk worden er nog andere divisies te koop aangeboden of opgeheven.

 

Consortium betaalt 17 miljard euro voor liftendivisie ThyssenKrupp'
ThyssenKrupp heeft de liftendivisie verkocht aan een consortium van investeerders voor zeventien miljard euro. (Foto: ThyssenKrupp)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts