zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

FNV: Uitverkoop Tata Steel is slecht plan


IJmuiden, 14 februari 2020
Eerder kondigde Vraag en Aanbod al aan dat Tata Steel meerdere bedrijfsonderdelen in de etalage heeft gezet. Vakbond FNV reageert negatief op de plannen.
FNV vindt dat een lange termijn analyse en visie ontbreken bij de plannen, er wordt enkel gekeken naar het geld dat op de korte termijn binnenkomt. Zo zegt FNV dat de downstream activiteiten van strategisch belang zijn voor TSN, omdat zij een gegarandeerde afzetmarkt zijn. Bij verkoop van het onderdeel, mis je daardoor die gegarandeerde omzet. Bovendien is de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in sommige onderdelen en dragen de meeste onderdelen positief bij aan de winstgevendheid, aldus FNV.

Regels

Verder worden volgens de FNV regels niet nageleefd.

  • Er is geen overleg, goedkeuring of instemming van de Raad van Commissarissen en/of van de Nederlandse directie. Voor zover FNV weet zijn zij helemaal niet betrokken bij de verkoopplannen van TSE.
  • De medezeggenschap is niet geïnformeerd of om advies gevraagd.
  • De Nederlandse directie heeft, naar aanleiding van een ultimatum, kortgeleden met de FNV afgesproken om geen strategische onderdelen van TSN te gaan verkopen.


FNV geeft aan dat op de korte termijn een extra EOR gepland zal worden. Daar zal aan de orde worden gesteld dat het vertrouwen in de Europese top om het bedrijf uit de crisis te helpen, tot het nulpunt is gedaald.


Ondertussen is de ondernemingsraad van Tubes Oosterhout al naar de rechter gestapt om duidelijkheid te krijgen over de verkoopplannen van hun vestiging. De medewerkers in Service Centre Maastricht hebben na het horen van het nieuws spontaan het werk neergelegd.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts