zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Failliette schroothandelaren winnen hoger beroep


Zupthen, 28 november 2019
Bennie, Willem en George Schrijver van de metaal- en schroothandel Schrijver hebben een hoger beroep tegen de Rabobank gewonnen. Het Gerechtshof wees de claim van de Rabobank op een schuld van de broers af, omdat de bank ernstig nalatig geweest zou zijn in haar zorgplicht naar de broers.

Dat meldt De Stentor. In 2012 ging de schroothandel failliet, nadat de Rabobank aanzienlijke investeringen had gedaan. De bank sloot vervolgens de zaak en haalde de inboel weg. De broers hadden privé getekend voor een lening van 450.000 euro die zij weer terug moesten betalen.

De broers vroegen vervolgens aan juridisch adviseur Raymond Gieteling om de zaak uit te zoeken, hij stelde dat boekhouders miljoenen achterover hebben gedrukt. De Rabobank zou feitelijk schuldig zijn aan het faillissement van een goedlopend bedrijf, de broers zouden op een zijpad zijn gezet.

Het Gerechtshof oordeelde dat de broers niets meer met de bedrijfsvoering te maken hadden, omdat de financiën eerder al waren overgenomen door een accountant die was aangesteld door de bank. Daarnaast zou het voor de broers ook niet duidelijk zijn geweest waarvoor ze precies getekend hadden. Na het winnen van de rechtszaak wil Hieteling nu namens de broers een schadeclaim indienen bij de bank.

Volgende generatie

Na het faillissement in 2012 startten twee zonden van de volgende generatie Schrijver een nieuw familiebedrijf. Hier werken inmiddels al weer twintig medewerkers. De drie broers treden hier op als adviseur.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts