zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

AMG en Shell gaan samenwerken in recycling joint venture


8 oktober 2019
Advanced Metallurgical Group (AMG) en Shell katalysatoren & technologieën hebben een overeenkomst getekend om de joint venture Shell & AMG Recycling op te richten. De joint venture zal een duurzame oplossing op de lange termijn bieden voor het terugwinnen en recyclen van katalysatoren.

Dat meldt AMG op de eigen website. Dr. Heinz C. Schimmelbusch, voorzitter & chief executive officer van AMG, zei: 'AMG heeft een wereldwijd toonaangevende recycling-technologie voor gebruikte katalysatoren ontwikkeld en we zijn erg blij dat we deze joint venture kunnen vormen en zo onze 17-jarige relatie met Shell aanzienlijk kunnen uitbreiden en verdiepen. Met de implementatie van de IMO 2020-brandstofzwavelregeling verwachten wij een aanzienlijke volumegroei van de verbruikte hoeveelheden. De end-to-end optie die voor olieraffinaderijen beschikbaar zal zijn, zal een uitstekende mogelijkheid tot CO2-reductie bieden.'

Andy Gosse, voorzitter van Shell Catalysts & Technologies, verklaarde: 'Deze veranderende regelgeving en de toegenomen aandacht voor olie tot chemicaliën in onze industrie hebben het aantal residu-upgrade-eenheden dat al in bedrijf, in de bouw of in de planning is, aanzienlijk verhoogd. Deze kans biedt de milieu-uitdaging om het grote volume aan katalysatoren dat nodig zal zijn, te beheren. In combinatie met het bestaande aanbod van Shell Catalysts & Technologies zullen we raffinaderijen de optie kunnen bieden van een circulaire oplossing, waarbij afval in waarde wordt omgezet, verwijdering wordt vervangen door recycling en hergebruik en de vervuiling en uitstoot aanzienlijk wordt verminderd.'

Voordelen

Raffinaderijen zullen profiteren van de gecombineerde technische mogelijkheden en geïntegreerde middelen van Shell & AMG Recycling door het risico en de kosten van het transport en de verwijdering van gebruikte katalysatoren te verminderen en het storten van afval te voorkomen. Bovendien zullen zij profiteren van de monetisatie van de waardevolle metalen in hun afval.

Het proces dat Shell & AMG Recycling toepast, onttrekt kritische materialen, waaronder vanadium, in de vorm van ferrovanadium aan gebruikte katalysatoren. Ferrovanadium is een legering die de sterkte van staal verhoogt en wordt voornamelijk gebruikt in infrastructurele toepassingen zoals wapening of liggers. Door het terugwinnen van ferrovanadium uit gebruikte katalysatoren profiteren staalfabrikanten van een laag CO2-alternatief in vergelijking met het winnen van vanadium uit de mijnbouw.

De joint venture is onderworpen aan de nodige wettelijke goedkeuringen.

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts