zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Van lasser tot chef montage: zestig jaar werken voor dezelfde baas


Gorinchem, 3 oktober 2019
Cor de Grunt, inmiddels 75, ging op zijn 15e aan de slag bij Staal Gorkum. Ook na zijn pensioengerechtigde leeftijd bleef hij doorwerken, waardoor hij nu zijn diamanten jubileum kan vieren bij het bedrijf dat inmiddels Klimaatservice Holland heet.
Dat meldt Destadgorinchem. Na de LTS in Gorinchem kwam De Grunt als vijftienjarige terecht bij Staal Gorkum, waar hij aan de slag ging als hulpje voor allerhande las- en gietwerk. Er werkten toen zo'n dertig mensen in het bedrijf die zich bezig hielden met centrale verwarming, smeedwerk, constructie (stalen ramen) en het vervaardigen en plaatsen van olietanks. Na twee jaar diensttijd bij de luchtmacht in Volkel kon hij zo weer inschuiven bij Staal Gorkum. Het bedrijf werd tweemaal overgenomen, na de laatste overname in 1979 veranderde de naam in Klimaatservice Holland

De Cor klom binnen het bedrijf op tot chef montage. Aan Destadgorinchem vertelde hij dat het werk wel is veranderd. 'De technieken zijn anders en de elektronica is een stuk uitgebreider tegenwoordig, maar het echte laswerk dat ik eerst deed verandert natuurlijk niet.' De Grunt bleef chef montage tot aan zijn vervroegde pensioen met zestig jaar en vier maanden. Stilzitten was er echter niet bij. De Grunt: 'De eerste jaren na mijn vervroegde pensioen werkte ik twee dagen, nu de laatste jaren nog drie ochtenden. Ik deed de laatste vijftien jaar vooral administratief werk. Het werk dat ik deed werd te zwaar en ik maakte zeker 60.000 kilometer per jaar en moest veel vergaderen.' De Grunt wil dit jaar graag uitwerken, om vanaf 2020 te gaan genieten van zijn pensioen.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts