zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Mkb-bedrijven worden steeds kleiner


Den Haag, 5 augustus 2019
De afgelopen tien jaar kwamen er 335 duizend mkb-bedrijven bij in de business economy*. De toename bestaat met name uit microbedrijven, met één tot tien werknemers.

Dat meldt het cbs op basis van cijfers van staatvanhetmkb.nl. In totaal kwamen er 330 duizend microbedrijven bij de afgelopen tien jaar. Het aantal bedrijven met 10 tot 250 medewerkers is met 52 duizend zo goed als gelijk gebleven.

In de industrie en dan met name in de bouwnijverheid nam het aantal mkb-bedrijven met 10 tot 250 werkzame personen af, maar er kwamen wel meer microbedrijven voor in de plaats. In de industrie was bij de meting op 1 januari 2019 meer dan de helft van de mkb-bedrijven tien jaar of ouder.

Op staatvanhetmkb.nl zijn specifieke cijfers per secor terug te vinden. (Let wel op: deze zijn afkomstig uit verschillende jaartallen)

*Business economy wordt internationaal het meest gebruikt om het mkb af te bakenen. De business economy telt de overheidssector niet mee. Ook de agrarische sector, financiële dienstverlening, onderwijs, zorg, cultuur, sport en recreatie, belangen en hobby-verenigingen en overige persoonlijke dienstverlening worden niet tot de business economy gerekend. De business economy is dus een deel van alle economische activiteiten. (definitie: cbs)

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts