zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Oxycom Fresh Air genomineerd voor Nationaal Icoon


Raalte, 11 juni 2019
Oxycom Fresh Air in Raalte is een van de tien genomineerden voor de titel Nationaal Icoon. De titel wordt 3 jaarlijks toegekend aan bedrijven met baanbrekende innovaties waar Nederland in de toekomst de wereld mee kan veranderen. Hans Reinders, directeur-eigenaar van Oxycom is verguld met de nominatie: 'We beschouwen het als een enorme eer dat onze producten voor natuurlijke luchtbeheersing in gebouwen op deze manier worden gewaardeerd.'

Het Overijsselse bedrijf Oxycom Fresh Air ontwikkelt luchtbehandelingssystemen op basis van een gepatenteerde koelingstechnologie. De producten maken gebruik van waterverdamping om een schoon, natuurlijk en comfortabel klimaat in grote gebouwen te beheersen. De systemen zijn in staat om het energieverbruik in gebouwen en de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. Ze zijn tot 80% energiezuiniger dan traditionele airco's.

 

Frisse, schone lucht

Oxycom is met name actief in het Midden-Oosten en Europa. Hans Reinders: 'We hebben al een behoorlijke naam opgebouwd in gebieden waar het heel heet is, zoals Dubai en Saoedi-Arabië. Maar de zomer van 2018 laat duidelijk zien dat de behoefte aan onze installaties dichterbij ook alleen maar toeneemt. Ook hier in Nederland voorzien onze producten al talloze fabriekshallen en andere utiliteitsgebouwen van frisse, schone lucht.'

 

Over de verkiezing

De uitvinding van Bluetooth. De bouw van de Deltawerken. Nationale Iconen hebben de potentie van deze klasse te worden. De verkiezing van de Nationale Iconen onderstreept de Nederlandse ambities om als Europees innovatieleider toonaangevend te blijven. Verantwoordelijk voor de competitie zijn het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). De winnaars van 2019 worden in september bekendgemaakt.

 

  

Alle genomineerd voor de titel Nationaal Icoon met Hans Reinders, CEO van Oxycom links naast Mona Keijzer. 

 

 

 

 

Oxycom Fresh Air  genomineerd voor Nationaal Icoon'
Het Overijsselse bedrijf Oxycom Fresh Air ontwikkelt luchtbehandelingssystemen op basis van een gepatenteerde koelingstechnologie.
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts