zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Schaarste gezaagd hout maakt pallets duurder


Tilburg, 25 oktober 2017
De sluiting van zagerij Willemsen in Beuningen heeft Vraag&Aanbod van Nederlands gezaagd hout verstoord. Henk Kornet, vicevoorzitter van de Nederlandse Emballage- en Palletindustrievereniging (EPV), stelt vast dat de officiële statistieken forse prijsstijgingen laten zien.

Hij geeft als voorbeeld de vooraanstaande Duitse EUWID- houtindex (Europäischer Wirtschaftsdienst GmbH), die een stijging laat zien van 13 procent vanaf januari tot en met september van dit jaar.'
Met de grotere behoefte aan houten pallets en verpakkingen stijgt de vraag naar gezaagd hout. Dit heeft direct impact op de beschikbaarheid en het prijsniveau van onze belangrijkste grondstof. 

 

EPV-voorzitter Jurgen Kemps: ‘Er is sprake van schaarste en dat heeft onder meer te maken met de haperende aanvoer van rondhout bij de Europese zagerijen als gevolg van een natte zomer. Zo zijn bepaalde kopmaten Scandinavisch hout slecht verkrijgbaar, het hout is fors in prijs gestegen en die trend zet door.'


De leden van de EPV spelen in op deze ontwikkelingen door hun prijzen aan te passen en tegelijkertijd slim in te kopen, waardoor ze kunnen blijven leveren.


www.epv.nl

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in hout?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie