Na België breidt 247TailorSteel ook verder uit in Nederland

247TailorSteel is al langere tijd bezig met uitbreidingen in Duitsland en kondigde onlangs nog de bouw van een eerste fabriek in België aan. In Nederland was nog maar één fabriek, maar daar komt nu ook verandering in.

Na België breidt 247TailorSteel ook verder uit in Nederland
Foto: 247TailorSteel

247TailorSteel gaat een tweede fabriek in Nederland openen in Oud Gastel nabij Roosendaal. ‘We willen de toonaangevende e-commerce speler in de metaalbewerkende industrie in Europa worden. Als marktleider in Nederland zetten we nu deze belangrijke stap om onze positie nog verder te versterken’, zegt Carl Berlo, CEO van het bedrijf.

De nieuwe fabriek wordt de zesde locatie in Europa. In Oud Gastel, bij Roosendaal, moeten vanaf begin 2023 de eerste producten van de band rollen. Het wordt de grootste productielocatie van 247TailorSteel tot nu toe.

‘Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie en brengt meer capaciteit voor onze klanten in Nederland en België. Ons doel is om onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid te bieden om op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen online te bestellen. Met deze zesde vestiging komt ons doel om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen steeds dichterbij’, aldus Berlo.

Fabriek van de toekomst

De fabriek komt in een bestaand pand op het industrieterrein. Hiervoor moet de hal eerst worden verbouwd zodat ze volstaat voor het innovatieve concept van 247TailorSteel. De verbouwing is reeds gestart en de fabriek zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik zijn. De fabriek beslaat 25.000 m2 op een terrein van 40.000 m2 en zal uiteindelijk aan 270 medewerkers werk bieden.

247TailorSteel heeft een volledig eigen machinepark. Gefaseerd zullen hier zestien lasersnijmachines, tien buislasers en zestien kantbanken worden geïnstalleerd. De interne logistieke processen worden uitgevoerd door AGV’s (automated guided vehicles) die het plaat- en buismateriaal automatisch naar de draagarm van de lasersnijmachines vervoeren.

Internationale expansie

247TailorSteel is opgericht in 2007 en bezit inmiddels over een eigen machinepark met meer dan vijftig lasermachines en meer dan dertig kantbanken op een totale locatieoppervlakte van 115.000 m². 247TailorSteel is gefocust op sterke Europese groei. Naast de vestigingen in Varsseveld (NL), Oyten (DE), Hilden (DE), Langenau (DE) en Hooglede (BE) worden ook plannen gemaakt voor een productielocatie in Oostenrijk en een extra vestiging in Duitsland.

In totaal zullen er in 2025 tien productielocaties actief zijn. ‘Dankzij de internationale expansie zullen we in staat zijn al onze klanten nog meer gemak te bieden en onze producten van hoge kwaliteit nog sneller te leveren. Daarbij speelt ons online portaal Sophia® de centrale rol en maakt het voor klanten mogelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week online hun bestellingen plaatsen, in één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen’, sluit Berlo af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.