Moor Filtertechniek installeert Knoll installatie bij Delba

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Moor Filtertechniek heeft een compleet nieuwe Knoll filter/koelwaterinstallatie aan Delba geleverd. Alle CNC-gestuurde precisieslijpmachines zijn aangesloten op deze installatie. De installatie vervangt de inmiddels verouderde centrifuge-installatie die niet meer aan de gestelde eisen voldeed.

De filternauwkeurigheid van deze Knoll-installatie van Moor Filtertechniek is beter en dat komt de productkwaliteit ten goede. Daarnaast is er een groter volume in de schoonwatertank, waardoor er minder snel opwarming optreed.

Bij deze installatie worden de pompen aangestuurd met een frequentieregelaar, waardoor er niet onnodig koelwater geleverd wordt, niet onnodig warmte ingebracht wordt en ook nog eens het stroomverbruik fors minder is. Daarnaast wordt het filtermedium automatisch gescheiden van het slijpafval.

Weekendklus

De gehele installatie is in het weekend van 18 en 19 december geplaatst en in bedrijf gesteld. Dit om de productie van Delba niet onnodig te verstoren. De vrijdagavond is er hard gewerkt om de oude installatie te verwijderen met alle in de vloer verwerkte leidingen. Directeur Peters van Delba: ‘Onze klanten hebben van de hele operatie niets gemerkt.’

WTW-systeem

Om de productkwaliteit bij Delba nog verder te verbeteren wordt deze week ook nog eens het complete luchtbehandelingssysteem vervangen. ‘We willen graag een constantere temperatuur en luchtvochtigheid in onze productieomgeving en meetruimte. De nieuwe installatie zal in de warme zomerdagen de temperatuur beter vasthouden met minder schommelingen en is voorzien van een warmte-terug-winsysteem.’