Minder staal geproduceerd wereldwijd

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De wereldwijde staalproductie liet in januari een daling zien van 1,6 procent ten opzichte van januari vorig jaar. De productie bedroeg 148,1 miljoen ton staal.

De wereldwijde ruwstaalproductie van augustus 2022 tot nu. (Foto: World Steel Association)

Dit blijkt uit de cijfers van de World Steel Association, aangeleverd vanuit 63 landen. In januari steeg en daalde de productie in evenveel continenten ten opzichte van een jaar eerder. In Zuid-Amerika was de grootste daling te zien van 8,2 procent, in Azië en Oceanië daalde de productie met 3,6 procent. In het Midden Oosten was de grootste stijging van 23,1 procent, in de andere Europese landen was er een stijging te zien van 22,5 procent.

Europa

In Europa was sprake van een daling van 1,8 procent voor de 27 landen van de Europese Unie en een stijging van 22,5 procent voor de overige Europese landen ten opzichte van een jaar eerder. 

Wereld

De top 5 landen met de hoogste staalproductie in januari waren China, India, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Met een daling van 6,9 procent ten opzichte van vorig jaar kwam China uit op een productie van 77,2 miljoen ton staal, India volgt met grote afstand als tweede met een productie van 12,5 miljoen ton staal, een toename van 7,3 procent ten opzichte van januari 2023. 

Kijk hier voor uitgebreide cijfers en grafieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *