Metaalbedrijf LDM ziet geen toekomst meer: 50 banen verloren

Metaalbedrijf LDM heeft besloten de deuren te sluiten, waarmee vijftig banen verloren gaan. Het bedrijf had het al langer zwaar, de coronacrisis deed hier nog een schepje bovenop.

Metaalbedrijf LDM ziet geen toekomst meer: 50 banen verloren

Dat meldt het Brabants Dagblad. Het bedrijf uit Drunen besloot begin dit jaar te stoppen met de bewerking van messing staven en enkel de gieterij voort te zetten, waarmee 60 van de 110 banen verdwenen. De gieterij zou zelfs nog uitgebreid worden en moest de toekomst van het bedrijf vormen.

De reorganisatie was echter niet genoeg om het tij te keren voor de onderneming die de afgelopen jaren al miljoenenverliezen geleden zou hebben. LDM had al last van een teruglopende vraag vanuit de automobielindustrie, dit probleem werd alleen maar erger door de coronacrisis.

Algemeen directeur Eward Hofstede vertelde aan het Brabants Dagblad dat de coronacrisis reden is voor het stoppen met de gieterij: ‘We waren vol goede moed tot het virus uitbrak. De koperprijzen stortten in, we kregen onze grondstoffen niet meer geleverd. Je kunt niet meer produceren. Dan heb je een groot probleem. Bovendien draaiden de kredietverzekeraars de geldkraan dicht. Dan is het klaar.’

Hofstede benadrukt dat het bedrijf wordt stopgezet en er dus geen sprake is van een faillissement. Voor de medewerkers zal een sociaal plan worden opgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)