Meer dan helft banen weg bij metaalbedrijf LDM

Metaalbedrijf LDM uit Drunen heeft het zwaar door een afnemende vraag naar metaal en prijzen die onder druk staan door overcapaciteit. Het bedrijf heeft daarom besloten om te stoppen met de bewerking van messing staven en enkel door te gaan met de gieterij. Hiermee zouden 60 van de 110 banen bij het bedrijf verdwijnen.

Dat meldt het Brabants Dagblad. Algemeen directeur Eward Hofstede vertelt aan de krant dat het gaat om een onvermijdelijke stap. ‘Iedere maand lopen de verliezen verder op. We hebben vooral veel last van internationale ontwikkelingen in de automobielindustrie. De vraag naar onze producten wordt minder. Vooral in Duitsland, waar wij veel zaken doen.’ Extra investeringen en kleinere reorganisaties konden geen verandering brengen in de situatie. De afgelopen jaren zou LDM miljoenenverliezen hebben geleden.

Om het tij nu te keren kiest LDM ervoor om te stoppen met het zelf bewerken van de messing staven. Door de gieterij iets uit te breiden zouden er minder banen verloren gaan. Het Brabants Dagblad heeft het over 60 van de 110 banen die verdwijnen. Er lopen inmiddels gesprekken met de vakbonden.