Met investering meer machineonderdelen in huis vervaardigen

De klanten nog beter bedienen door meer machineonderdelen in-huis te kunnen vervaardigen, dat was de gedachtegang van STT Products achter de investering in een hypermodern bewerkingscentrum uit de Hedelius Forte lijn, de 3-assige Hedelius Forte 85 freesmachine.

Met investering meer machineonderdelen in huis vervaardigen

Directeur-eigenaar Menno Kooistra vertelt: ‘Voor de machines die wij ontwerpen en ontwikkelen proberen we zoveel mogelijk onderdelen in-huis te vervaardigen. Dit scheelt tijd, kosten en onnodig transport. De laatste jaren liepen we steeds vaker tegen onze mogelijkheden om grotere onderdelen te frezen aan.’ En zo ontstond de wens voor een nieuwe freesmachine met een groter bereik.

Die is gevonden in de Hedelius Forte 85, aan STT Products geleverd door Promas bv. De 3-assige freesmachine heeft een bereik van 1620 mm op de X-as en 850 mm op de Y-as.  Bovendien beschikt de Hedelius Forte over een 80-voudige gereedschapwisselaar. ‘Hierdoor kunnen we nog efficiënter werken, omdat alle benodigde gereedschappen in één keer geladen kunnen worden. Het is een hele mooie toevoeging op ons machinepark.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *